Max is een directe afstammeling van Barry de Mensenredder. De befaamde Zwitserse bergreddingshond die in zijn leven meer dan 40 mensen redde! Rond 1800 woonde Barry in een klooster nabij de Sint-Bernardpas op de grens tussen Zwitserland en Italië. (En ja, daar komt inderdaad de naam van dit legendarische hondenras vandaan.) Door zijn moed en behulpzaamheid, zijn uitstekende conditie en zijn vitaliteit was Barry een fantastische redder in nood.

Een rijke historie

Max is een directe afstammeling van Barry de Mensenredder. De befaamde Zwitserse bergreddingshond die in zijn leven meer dan 40 mensen redde!

Lang werd gedacht dat met de dood van Barry in 1814 deze heldhaftige hondenfamilie was verdwenen. Maar niets is minder waar! Barry zorgde - samen met de bevallige Belle - wel dégelijk voor nageslacht. Generaties lang zorgden de kloosterlingen in stilte voor Barry en Belle’s nakomelingen. Slechts een paar mensen buiten de kloostermuren wisten van hun bestaan.

Toen Daniël (hoofd innovatie & ontwikkeling bij Mycell-Vitamins) jaren geleden door de Zwitserse weiden wandelde, op zoek naar bijzondere kruiden voor een nieuwe vitamineformule, raakte hij aan de praat met een oude, plaatselijke herder. De oude - maar opvallend kwieke - man vertelde hem over hoe hij vroeger in de bergen een keer is gered door een behulpzame Sint-Bernard. En zo kwam Daniël bij toeval het bestaan van Barry’s’ nakomelingen op het spoor.

Op een dag klopte Daniël bij het klooster aan, maar werd in eerste instantie met argusogen aangekeken. Nadat hij de reden van zijn komst uitlegde, werd hij binnengelaten. Na een uitgebreide ondervraging en een verplichte stilteretraite van 14 dagen mocht Daniël dan toch Barry’s nu levende nakomelingen gaan zien.

Al snel ontstond er vanuit vertrouwen een soort vriendschap tussen Daniël en de kloosterlingen. Hij vertelde hen over zijn missie om de best werkende supplementen te ontwikkelen uit natuurlijke grondstoffen en kruiden. Dat inspireerde de kloosterlingen om hem ondertussen wat bruikbare tips te geven. Natuurlijk hadden zij enorm veel kennis van de inheemse natuur en toepassingen. Daniël gaf hen op zijn beurt bijzondere vitamines en kruiden tegen kwaaltjes waartegen zij nog geen remedie hadden. Uiteindelijk waren de kloosterlingen zó overtuigd van de kracht van Mycell-Vitamins en van Daniëls verhaal dat hij dan toch eindelijk Barry’s nageslacht mocht zien.

Toen de deur van het hondenverblijf voor het eerst voor Daniël openging, kwam Max - een jonge, sterke nakomeling – direct kwispelend op hem af. Max had in zijn jonge leven ook al een aantal mensenlevens gered, net als zijn bet-overgrootvader Barry. Ook wat uiterlijk betreft leek Max als 2 druppels water op de mythische mensenredder. De kloosterlingen zagen de klik tussen Max en Daniël en besloten unaniem dat Max het symbool mocht worden van Mycell-Vitamins.

Wij zijn er dan ook erg trots op dat we Max hebben mogen verwelkomen in onze familie. Max is vanaf nu het gezicht van Mycell-Vitamins. Trouw, behulpzaam, waakzaam en zorgzaam.
Lees meer

Max to the rescue

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het behalen van jouw doelen? Max schiet je te hulp met het MyCell-Vitamins vaatje om zijn hals. Hij heeft voor alles dé oplossing!

Wat zit er in het vaatje van Max?


Vroeger was de voornaamste functie van Sint-bernard hulphonden om verdwaalde en verkleumde reizigers te redden in de besneeuwde Zwitserse Alpen. Dit deden ze door in de koude sneeuw op de slachtoffers te gaan liggen om ze warm te houden en zo onderkoeling te voorkomen. Ook hadden ze een houten vaatje om hun nek, met geheimzinnige inhoud. Deze inhoud zou zelfs een geneeskrachtige werking hebben…

Maar wat was die inhoud dan precies?

Was dit brandewijn? Rum? Cognac? Of toch een ander (kruiden)drankje om slachtoffers op te warmen en warm te houden?
Dat de inhoud heeft geholpen bij de redding van tientallen mensen staat als een paal boven water. Toch is de exacte inhoud van het houten vaatje meer dan 200 jaar een goed bewaard geheim gebleven…

.. tot nu!

Krachtige vitamines en kruiden, volledig opgelost in water. Dàt zit er in het vaatje van Max!

Geen gewone, maar bijzonder hoogwaardige vitamines en kruiden. Behandeld met de unieke MyCell Enhanced® methode. Deze technologie zorgt voor een 20x zo hoge en effectieve lichaamsopname in vergelijking met gewone vitamines en kruiden.

Max zorgt er dus voor dat je met een minimale dosering maximaal geholpen bent!

Wil je weten wat MyCell Enhanced® is? Lees meer >
Lees meer over de inhoud van het vaatje

MyCell Enhanced® Vitamine B12

Mycell-Vitamins

Uniek in werking en uniek op de markt. Niet voor niets is de MyCell Enhanced® technologie in 2018 in Madrid bekroond met de prestigieuze CPhi Pharmacy Award. Volgens velen de ‘Oscars’ van de farmaceutische industrie. De vitamine B12 is tot 20x beter opneembaar dan andere vitamine B12-supplementen en is gemakkelijk te druppelen in een glas water of vruchtensap.

  • Top 10 supplement van het jaar 2019
  • Goed voor het geheugen en
  • Draagt bij aan een normale werking van de leverfunctie en spijsvertering*
  • Activeert je natuurlijke energie in het lichaam

MyCell Enhanced® Kurkuma

Mycell-Vitamins

Uniek in werking en uniek op de markt. Niet voor niets is de MyCell Enhanced® technologie in 2018 in Madrid bekroond met de prestigieuze CPhi Pharmacy Award. Volgens velen de ‘Oscars’ van de farmaceutische industrie. De Kurkuma is 264x beter opneembaar dan andere normale Kurkuma en is gemakkelijk te druppelen in een glas water of vruchtensap.

  • Werkt 264 keer krachtiger dan gewone Kurkum
  • Supplement van het jaar 2019
  • Draagt bij aan een normale werking van de leverfunctie en spijsvertering*
  • Heeft een ontstekingsremmende werking*
  • Helpt de longen en bovenste luchtwegen gezond te houden*
  • Helpt gewrichten soepel en botten sterk te houden*
* Deze gezondheidsclaims, gemaakt ap basis van plantaardige inhoudsstaffen, zijn ap dit moment in behandeling bij de EFSA. Evaluatie is lopende.
Je bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief
Dit e-mailadres is geregistreerd