wat is bio-availability


Bio-availability wordt ook wel biologische beschikbaarheid of biobeschikbaarheid genoemd en is een farmaceutische term die aangeeft in welke mate de werkzame stoffen van een voedingsstof, geneesmiddel of supplement beschikbaar komen op de bedoelde plek in het lichaam. In de farmacie wordt de term bio-availability vaak aangeduid met de letter F. De hoogte van de biologische beschikbaarheid van een bepaalde stof is afhankelijk van het soort stof, de bereiding, het metabolisme van het lichaam en de toedieningsvorm. De wijze van inname, wisselwerking met voedingsstoffen, voortijdige uitscheiding via het maag-darmkanaal of afbraak door de lever hebben invloed op de hoogte van de biologische beschikbaarheid.


Bij inname van specifieke geneesmiddelen of supplementen is een zo hoog mogelijke lichaamsopname gewenst.

Bij reguliere/conventionele supplementen is de gemiddelde lichaamsopname slechts 7 à 8 %. Natuurlijk erg zonde, aangezien – vaak kostbare – werkzame stoffen verloren gaan, nog voordat ze kunnen worden opgenomen door het lichaam!

Vaak worden in reguliere supplementen allerlei (schadelijke) en onnodige additieven toegevoegd om de bio-availability van deze supplementen te verhogen. Echter wordt de opneembaarheid hiermee vaak slechts voor een klein deel verbeterd en worden verwachtingen niet waargemaakt.

In het menselijk metabolisme vindt van nature een proces plaats om moeilijk opneembare en vetachtige stoffen te kunnen opnemen. Dit proces noemen we micellisatie. De producten van Bio Swiss Pharma zijn geproduceerd met de MyCell Enhanced Technology® die dit lichaamseigen proces nabootst. Maar dan gewoon in je glas water of vruchtensap! De werkzame stoffen worden hiermee 100% water-oplosbaar gemaakt en de lichaamsopname van deze stoffen wordt verhoogd tot wel 99%. Deze supplementen werken dan ook 5 tot 20x beter en sneller dan je gewend bent!


Lees meer over de MyCell Enhanced Technology®

Keuzehulp    Alle producten

Je bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief
Dit e-mailadres is geregistreerd