Hoogwaardige voedingssupplementen voor je weerstand

Naast een gezond leefpatroon, gevarieerde voeding, voldoende nachtrust en lichaamsbeweging, kunnen voedingssupplementen een belangrijke rol spelen bij behoud en versterking van een goede weerstand. Het is bij inname van voedingssupplementen van belang om te kiezen voor een hoogwaardig supplement. Het liefst een supplement met een zo hoog mogelijke lichaamsopname en zònder schadelijke en synthetische additieven.

Wat is weerstand eigenlijk?

Weerstand is het vermogen van het menselijk lichaam om je te beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf, zodat je niet ziek wordt. Hoe sterk je weerstand is, hangt van je immuunsysteem af. Je immuunsysteem bestaat uit witte bloedcellen en allerlei antistoffen. Deze witte bloedcellen en antistoffen werken continu samen om virussen en bacteriën die het lichaam binnendringen en je gezondheid bedreigen te bestrijden. 


Je immuunsysteem is op te delen in 2 soorten:

 1. Specifieke weerstand
 2. Non-specifieke weerstand

Je specifieke weerstand beschermt je tegen specifieke ziekten. De non-specifieke weerstand is voor de algemene bescherming van je lichaam.

Hoe hoger en sterker je weerstand is, hoe beter je beschermd bent tegen ziekten en virussen. Ook voel je je fitter en genezen wondjes etc. sneller wanneer je een hoge weerstand hebt. Het is dus slim om je weerstand te verhogen (en hoog te houden) met een gezonde leefstijl en de juiste voeding – aangevuld met kwalitatief hoogwaardige voedingssupplementen.

Wat is de oorzaak van een lage weerstand?

Verschillende factoren kunnen leiden tot een lage(re) weerstand. Ongezonde voeding, weinig lichaamsbeweging, stress, slaapgebrek, roken, alcohol- en drugsgebruik zijn bijvoorbeeld slecht voor je weerstand. Ook kunnen bepaalde ziekten, aandoeningen en medicijnen je weerstand verlagen.

  Wat zijn de gevolgen van een lage weerstand?

  Wanneer je een lage weerstand hebt, maakt dit je kwetsbaarder voor virussen, ziekten en infecties. Je hebt een grotere kans op infectieziekten die worden veroorzaakt door micro-organismen. Bekende voorbeelden hiervan zijn o.a.: griepvirussen en verkoudheid. Ook ben je vatbaarder voor ziekten als klierkoorts, herpes en het HIV-virus.

  Indien je ziek bent en je had al een lage weerstand, kan het zo zijn dat je ernstiger ziek wordt, de ziekte een langer verloop kent of er complicaties optreden als longontsteking of hersenvliesontsteking. Ook kunnen eventuele infecties toenemen of moeilijk te bestrijden zijn.

  Een lage weerstand gaat ook vaak gepaard met langdurige vermoeidheid, allergieën en overgevoeligheid voor lichaamsvreemde stoffen die eigenlijk niet schadelijk hoeven te zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stuifmeel en huisstofmijt.

  Hoe kies je het juiste voedingssupplement voor jouw weerstand?

  Wanneer je je weerstand wil verhogen door het gebruik van supplementen (naast een gezonde levensstijl en gevarieerd voedingspatroon), is het van belang om voor een kwalitatief hoogwaardig supplement te kiezen, dat daadwerkelijk doet wat het belooft.

  De volgende punten zijn van belang bij de keuze voor een voedingssupplement:

  • Worden er hoogwaardige (grond)stoffen gebruikt?
  • Wat is de daadwerkelijke lichaamsopname van de werkzame stof(fen)?
  • Worden er schadelijke, synthetische additieven gebruikt?
  • Is het supplement gemakkelijk in te nemen?
  • Wordt het product goed verpakt en is het exact te doseren?

  Vele supplementen claimen hoog geconcentreerd te zijn of worden gemodificeerd voor een hogere lichaamsopname. Zo wordt Kurkuma bijvoorbeeld vaak hoog geconcentreerd en gemengd met zwarte peper om lichaamsopname te stimuleren. Sommige andere stoffen in supplementen worden gemengd met kokosolie. Ook om de opneembaarheid te verhogen.

  Reguliere voedingssupplementen worden echter maar voor 7 á 8% opgenomen door het menselijk lichaam. De toevoeging van kokosolie en zwarte peper etc. verhoogt deze opname hooguit met enkele procenten. Verwachtingen worden dus niet waargemaakt.

  Natuurlijk erg jammer wanneer je vertrouwt op de claims die worden gedaan en je op zoek bent naar het beste voor jouw lichaam.

  Wat is het beste voedingssupplement voor jou?

  Het beste voedingssupplement is een voedingssupplement, vrij van schadelijke additieven, maar met een zo hoog mogelijke lichaamsopname. Uni Swiss Pharma heeft in hun laboratorium in Zwitserland de gepatenteerde MyCell Enhanced Technology® ontwikkeld. Door deze technologie wordt de lichaamsopname van werkzame stoffen verhoogd tot wel 99%. Deze technologie is uniek in werking en uniek op de markt! In 2018 is de MyCell Enhanced Technology® in Madrid voor deze ongekend hoge lichaamsopname bekroond met de CPhi-award. Velen beschouwen deze prijs als de ‘Oscar’ van de farmaceutische industrie.

  MyCell Enhanced Technology

  Lees hier meer over deze bijzondere technologie


  Gemicelliseerde supplementen hebben een ongekend hoge lichaamsopname van wel 99%

  De enige manier om écht de hoogste lichaamsopname van supplementen te behalen, is door de werkzame stoffen te micelliseren. Dit is een unieke en vooruitstrevende techniek, die inhoudt dat de werkzame stof wordt verpakt in zogenaamde micellen. Je lichaam maakt van nature al micellen aan voor de vertering en opname van moeilijk opneembare stoffen. Dit zijn zogenaamde ‘pakketjes’ die de werkzame stoffen vervoeren en beschermen tegen o.a. maagzuur.

  Deze pakketjes zorgen ervoor dat je lichaam de tijd heeft om de werkzame stoffen op te nemen en te verwerken. Daarnaast zorgen deze micellen ervoor dat de juiste hoeveelheid van de werkzame stof op de juiste plekken in het lichaam terechtkomt. De opname van deze 100% water-oplosbare voedingssupplementen begint al tijdens de inname in de mond.

  Kies voor maximale lichaamsopname en ervaar het verschil!

  Kies voor je lichaam, kies voor de hoogste kwaliteit. Effectieve supplementen maken het verschil en werken bovendien kostenbesparend doordat je voldoende hebt aan een minder hoge dosering. Waar reguliere voedingssupplementen en vitamines vaak zonde van het geld zijn (door de lage lichaamsopname van de werkzame stof(fen), hebben MyCell Enhanced® supplementen écht een positieve invloed op je gezondheid.

  Onze supplementen werken tot 20x beter en sneller dan je gewend bent. Bovendien zijn de supplementen vrij van schadelijke, onnodige en onnatuurlijke additieven.

  Je druppelt de supplementen gemakkelijk in je glas water, vruchtensap of thee. Wat jij wil! Je kunt zelfs verschillende van onze supplementen probleemloos met elkaar mengen.

  Iets voor jou?

  C-O-C mix

  €24,90

  C-D-E mix

  €24,90

  Vitamine C

  €23,90

  Vitamine D

  €24,90

  Vitamine B12

  €24,90

  Kurkuma

  €23,90

  Gember

  €24,90

  Omega 3-6-9

  €24,90

  Propolis

  €24,50 €24,90
  Je bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief
  Dit e-mailadres is geregistreerd