Zit de 'R' in de maand? Zorg dan voor voldoende 'D' in je lijf!

Vitamine D is een krachtige en bijzondere vitamine. Vitamine D is één van de weinige vitamines die het lichaam zelf kan aanmaken. Dit gebeurt in de huid, onder invloed van zonlicht. Daarnaast wordt ook een klein deel vitamine D door het lichaam opgenomen uit voeding. Vitamine D is nodig om calcium uit de voeding in het lichaam op te nemen. Dit is belangrijk voor de groei en behoud van stevige tanden en botten. Ook draagt vitamine D bij aan een normaal functioneren van spieren en het immuunsysteem.

Zorg voor voldoende opname van vitamine D voor:

 • Botten
 • Tanden en tandvlees
 • Opname calcium en fosfor
 • Goede spierfunctie
 • Immuunsysteem
 • Celdelingsproces
 • Energie

Vitamine D wordt onder invloed van zonlicht aangemaakt door het lichaam. Maar is dit wel genoeg?

Aangezien vitamine D door het lichaam wordt aangemaakt onder invloed van zonlicht, is het van belang om genoeg zonlicht te ‘verdragen’. In sommige gevallen is dit helaas niet het geval. Zo is de zonkracht in Nederland gedurende een groot deel van het jaar niet krachtig genoeg om de benodigde vitamine D-waardes uit het zonlicht aan te kunnen maken. Voor jonge kinderen, ouderen, mensen met een getinte huidskleur, mensen die weinig buiten komen en zwangere vrouwen geldt zelfs het advies om extra vitamine D te nemen.

Wanneer heb je kans op een tekort aan vitamine D?

Als het lichaam te weinig vitamine D kan aanmaken onder invloed van zonlicht of kan opnemen uit voedsel, bestaat er een kans op een vitamine D-tekort.

Mogelijke symptomen van een vitamine D-tekort zijn:

 • Tekort aan energie
 • Lusteloosheid
 • Hyperventilatie en angstaanvallen
 • Krampen en spiertrillingen
 • Bloedend tandvlees
 • Zwakke botten
 • Spierpijn en gewrichtspijn

Een vitamine D-tekort treedt echter nooit zomaar op. Een vitamine D-tekort ontstaat wanneer het lichaam structureel te weinig vitamine D kan aanmaken onder invloed van zonlicht of er onvoldoende vitamine D-rijke voeding wordt gegeten. Dit komt voornamelijk voor in landen waar de zon gedurende een (groot) deel van het jaar niet voldoende (sterk) schijnt en bij mensen met een getinte of donkere huidskleur.

Vegetariërs en veganisten krijgen vaak te weinig vitamine D binnen via het voedsel. Vitamine D zit met name in vette vis (zoals haring, makreel en zalm), vlees en eieren. Ook bij oudere mensen is het risico op een vitamine D-tekort groter en geldt zelfs het officiële advies van Het Voedingscentrum om extra vitamine D in te nemen, naast een gevarieerde voeding. Dit geldt ook voor zwangere vrouwen en mensen die weinig buiten komen.

  Zorg voor voldoende inname van vitamine D tijdens herfst en winter

  Wanneer de dagen kouder en korter worden, kan ons lichaam steeds minder vitamine D aanmaken onder invloed van zonlicht. De zon schijnt minder vaak, minder lang en minder sterk. Het is dus van belang om in de donkere maanden van het jaar voldoende extra vitamine D in te nemen via voedsel of supplementen.

  Vaak is inname van een vitamine D-supplement een handige en doeltreffende manier om een vitamine D-tekort te voorkomen of verhelpen. Kies dan wel voor een hoogwaardig supplement. Reguliere vitamine D-supplementen worden doorgaans maar voor slechts 10% opgenomen door het lichaam, waar ongeveer 75% vitamine D wordt opgenomen uit ons voedsel.

  Gemicelliseerde Vitamine D zorgt voor een ongekend hoge lichaamsopname van wel 99%. Dit is revolutionair en uniek!

  De enige manier om de hoogste lichaamsopname van vitamine D te behalen, is door deze vitamine te micelliseren. Dit is een unieke en vooruitstrevende techniek, die inhoudt dat de werkzame stof wordt verpakt in zogenaamde micellen. Je lichaam maakt van nature al micellen aan voor de vertering en opname van moeilijk opneembare stoffen. Dit zijn zogenaamde ‘pakketjes’ die de werkzame stoffen vervoeren en beschermen tegen o.a. maagzuur.

  Deze pakketjes zorgen ervoor dat je lichaam de tijd heeft om de werkzame stoffen op te nemen en te verwerken. Daarnaast zorgen deze micellen ervoor dat de juiste hoeveelheid vitamine D op de juiste plekken in het lichaam terechtkomt. De opname van deze 100% water-oplosbare vitamine begint al tijdens de inname in de mond.

  Gebaseerd op deze wetenschap heeft Uni Swiss Pharma in hun laboratorium in Zwitserland de gepatenteerde MyCell Enhanced Technology® ontwikkeld. Door deze technologie wordt de lichaamsopname van vitamine D verhoogd tot wel 99%. Uniek in werking en uniek op de markt! In 2018 is de MyCell Enhanced Technology® in Madrid voor deze ongekend hoge lichaamsopname bekroond met de CPhi-award. Velen beschouwen deze prijs als de ‘Oscar’ van de farmaceutische industrie.

  Kies voor maximale lichaamsopname van vitamine D en help je lichaam écht een handje!

  Wanneer je je vitamine D-level op peil wil houden of krijgen met een supplement, kies dan voor de hoogste kwaliteit. Je merkt het verschil met ‘reguliere’ supplementen. Echt! Onze vitamine D werkt 5 tot 20x beter en sneller dan je gewend bent. Bovendien is onze vitamine D vrij van schadelijke, onnodige en onnatuurlijke additieven.

  Je druppelt de vitamine D gemakkelijk in je glas water, vruchtensap of thee. Super handig!

  Iets voor jou?

  C-O-C mix

  €24,90

  C-D-E mix

  €24,90

  Vitamine C

  €23,90

  Vitamine D

  €24,90

  Vitamine B12

  €24,90

  Kurkuma

  €23,90

  Gember

  €24,90

  Omega 3-6-9

  €24,90

  Propolis

  €24,50 €24,90
  Je bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief
  Dit e-mailadres is geregistreerd