Het verschil in opneembaarheid van verschillende supplementen en vitamines

Wanneer je als aanvulling op je voeding kiest voor extra supplementen en vitamines, is het van groot belang voor welke toedieningsvorm je kiest. Je wil natuurlijk een zo goed mogelijke werking en een zo goed mogelijk resultaat. Bij welke supplementen wordt er zoveel mogelijk van de werkzame stof opgenomen door je lichaam? Kies je voor conventionele pillen, poeders of capsules (met een relatief lage lichaamsopname) of maak je liever de keuze voor moderne gemicelliseerde/water-oplosbare supplementen en vitamines met een veel hogere lichaamsopname?

Maar... wat zijn die gemicelliseerde supplementen eigenlijk precies? We leggen je hier de verschillen uit tussen deze supplementen en de bio-availablity (lichaamsopname) / effectiviteit ervan. 


Wat zijn conventionele supplementen?


Conventionele supplementen zijn supplementen die we allemaal al jaren kennen. Dit zijn pillen, poeders, oliën en capsules. Deze supplementen worden vaak relatief goedkoop en in grote hoeveelheden geproduceerd. Ze zijn op veel plekken verkrijgbaar, zoals bij webshops, supermarkten en zelfs benzinepompen.
verschil opneembaarheid supplementen

Wat zijn de nadelen van conventionele poeders, pillen en capsules?

 • De werkzame stoffen in conventionele supplementen worden slechts voor gemiddeld 7 à 8% opgenomen door je lichaam
 • Je betaalt voor 'gezondheid in een potje of capsule'. Het overgrote gedeelte van de werkzame stoffen wordt door je lichaam afgebroken en niet opgenomen, maar afgevoerd en afgebroken
 • Het menselijk lichaam heeft van nature moeite met de opname van vele vitamines en andere stoffen, zoals bijvoorbeeld vitamine B en kurkuma uit poeders, pillen, oliën en capsules
 • Onnodige (schadelijke / chemische) additieven, zoetstoffen en vulstoffen
 • Onprettige smaak (vooral bij oliën en poeders) of irritatie aan mondslijmvliezen
 • Eventuele maag-/darmproblemen na inname (zure oprispingen, winderigheid etc.)
 • Innemen met tegenzin of problemen met inname/slikken (pillen/capsules)
 • Moet vaak ingenomen worden voor, tijdens of na de maaltijd
 • Gemakkelijk vergeten dosis
 • Verwachtingen worden niet waargemaakt

Tegenwoordig wordt er in conventionele voedingssupplementen en vitamines steeds vaker gebruikgemaakt van moderne technieken om de opneembaarheid van de werkzame stoffen in producten te verhogen. Vaak worden hiervoor additieven aan producten toegevoegd. Helaas zijn deze additieven vaak synthetisch en onbekend voor het menselijk lichaam. Bovendien wordt de gemiddelde opneembaarheid slechts met enkele procenten verhoogd. Dit is te verwaarlozen. Jammer genoeg staan de winkels vol met deze producten. Je betaalt voor verwachtingen die niet worden waargemaakt.


Wat zijn moderne, gemicelliseerde supplementen?


 • Nieuwste techniek
 • Hoogste lichaamsopname
 • Uniek in werking
 • Uniek op de markt

verschil-bio-availability-supplementen

De afgelopen jaren is in Zwitserland door Uni Swiss Pharma de MyCell Enhanced Technology® ontwikkeld. Deze technologie zorgt voor een ongekend hoge lichaamsopname van werkzame stoffen tot wel 99%. Dit betekent dat de gemiddelde opneembaarheid in vergelijking met conventionele supplementen en vitamines 5 tot 20x hoger is!

Met de MyCell Enhanced Technology® worden werkzame stoffen verpakt in kleine 'pakketjes'. Deze pakketjes noemen we micellen. Je lichaam maakt van nature ook micellen aan om moeilijk opneembare stoffen uit voeding beter op te kunnen nemen. Dit proces gaat helaas erg langzaam en kost het lichaam veel energie. Veel waardevolle werkzame stoffen gaan dus helaas verloren, nog voor het lichaam deze kan opnemen en verwerken.

Uni Swiss Pharma is er in hun laboratorium in Zwitserland in geslaagd om dit lichaamseigen proces op 100% natuurlijke manier na te bootsen in het product zelf. Zonder de toevoeging van synthetische additieven, wordt de werkzame stof 100% water-oplosbaar gemaakt en verpakt in micellen. Zo neemt het lichaam 'vanzelf' bijna alle werkzame stof(fen) op uit het ingenomen supplement. Dit is een flinke winst qua effectiviteit in vergelijking met conventionele supplementen.

Gepatenteerde en prijswinnende technologie

Deze revolutionaire techniek is afkomstig uit de farmacie en is in 2018 in Madrid bekroond met een Cphi-award. Volgens velen de 'Oscars' van de farmaceutische industrie. De MyCell Enhanced Technology® is bekroond vanwege de ongekend hoge lichaamsopname van werkzame stoffen en de 100% natuurlijke manier waarop de stoffen zijn verpakt in micellen. Hiermee zijn de producten van Uni Swiss Pharma uniek in werking en uniek op de markt! De technologie is wereldwijd gepatenteerd. Dit betekent dat Uni Swiss Pharma de enige fabrikant is die deze techniek kan en mag gebruiken in hun producten.

Bekijk hier het patent van de MyCell Enhanced Technology®:


Wat zijn de voordelen van gemicelliseerde (water-oplosbare) supplementen?


 • Lichaamsopname (bio-availability) tot wel 99%
 • Werkt 5 tot 20x sneller en beter dan je gewend bent
 • Vrij van schadelijke of onnodige additieven, zoals polysorbaten (o.a. E432 / E433)
 • 100% water-oplosbaar
 • Kosten besparend door de hoge effectiviteit. Geen verspilling van de werkzame stof(fen)
 • Gemakkelijk en handig in gebruik. Gewoon even druppelen in je favoriete drankje!
 • Je merkt écht resultaat van je supplementen!
 • Uniek in werking en uniek op de markt
 • Past in iedere lifestyle

  Hoe werkt de opname van werkzame stoffen in ons lichaam eigenlijk?

  En waar maken gemicelliseerde supplementen precies het verschil in vergelijking met conventionele supplementen?


  De exacte werking van onze spijsvertering is een ingewikkeld en uitgebreid proces. In het kort kan gesteld worden dat ons lichaam ingenomen voedsel in de maag - onder invloed van maagsappen - wordt 'afgebroken' in kleinere deeltjes die door het lichaam kunnen worden opgenomen. Vervolgens geeft de maag steeds kleine beetjes voedsel door naar de darmen, waar werkzame stoffen worden omgezet/opgenomen.

  De spijsvertering begint zodra we iets eten of drinken. In dit proces worden alle nuttige stoffen uit het voedsel gehaald. Wat ons lichaam niet kan gebruiken of niet kan opnemen, wordt afgevoerd als ontlasting. Dit proces duurt ongeveer 24 tot 48 uur.

  Hierbij zijn meerdere organen betrokken:

  1. Mond
  2. Slokdarm
  3. Maag
  4. Dunne darm
  5. Dikke darm en endeldarm
  6. Darmbacteriën
  7. Lever
  8. Galblaas
  9. Alvleesklier 

  Het grote verschil in opneembaarheid van verschillende supplementen wordt voornamelijk gemaakt in de maag, darmen en overige organen zoals de lever.

  We leggen dit verschil hier verder uit:

  De maag

  In de maag wordt het voedsel gekneed en vermengd met maagsap. De binnenkant van de maag is bekleed met een dikke laag slijmvlies. Zo wordt de maag beschermd tegen het zure maagsap. In maagsap zitten onder andere zoutzuur en enzymen. De enzymen breken het voedsel alvast af. Het zoutzuur maakt ziekmakende bacteriën in het voedsel dood. Helaas breekt maagsap ook werkzame stoffen af (nog voordat ze kunnen worden opgenomen). 

  Conventionele supplementen worden in de maag voor het grootste gedeelte afgebroken en afgevoerd. Gemicelliseerde supplementen blijven hier echter probleemloos onaangetast, omdat ze al verpakt zijn in 'lichaamseigen' micellen. Zo worden deze stoffen beschermd tegen het maagzuur.

  De darmen

  In de dunne darm vindt het belangrijkste deel van de spijsvertering plaats. Hier worden vanuit de galblaas en alvleesklier spijsverteringssappen en enzymen aan het voedsel toegevoegd. Ook worden hier - onder invloed van die speciale spijsverteringssappen en enzymen - door het lichaam micellen aangemaakt voor moeilijk opneembare en vet-achtige stoffen. Het voedsel wordt afgebroken naar kleinere deeltjes: voedingsstoffen. Via de darmwand komen deze voedingsstoffen in de bloedbaan terecht.

  Het verpakken van moeilijk opneembare en vet-achtige stoffen in micellen gebeurt helaas erg langzaam en kost het lichaam veel energie. Hierdoor kan er bij conventionele supplementen maar een klein gedeelte van de werkzame stof(fen) worden opgenomen door de darmwand. Het overgrote gedeelte wordt verder afgevoerd richting de twaalfvingerige- en dikke darm.

  Wanneer werkzame stoffen al worden verpakt in micellen, kunnen de darmen nagenoeg moeiteloos deze stoffen opnemen in de bloedbaan, zonder dat dit enige extra energie kost. De opneembaarheid wordt op deze manier met een factor 5 tot 20 vergroot ten opzichte van conventionele supplementen, zoals poeders, pillen oliën en capsules.

  De lever

  Na opname van werkzame stoffen door de darmen, worden deze stoffen via de leverpoortader doorgevoerd naar de lever. Bij oraal ingenomen voedingssupplementen gaat er in de lever een deel van de werkzame stoffen verloren door metabolisatie. Dit deel van de dosis bereikt dus niet de algemene circulatie. Dit proces is een belangrijke oorzaak van onvolledige biologische beschikbaarheid van conventionele supplementen en noemen we het first-pass-effect.

  De meest bekende manier om het first-pass-effect te omzeilen is het intraveneus (middels een spuit) toedienen van werkzame stoffen. Dit is echter geen prettige manier van toedienen en is daarnaast omslachtig in gebruik. Gemicelliseerde supplementen omzeilen echter ook het first-pass-effect, waardoor ze in veel gevallen een uitkomst kunnen bieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vitamine B12. Vitamine B12 is een stof die van nature erg moeilijk wordt opgenomen door het lichaam en bij voorkeur intraveneus wordt toegediend om het first-pass-effect te omzeilen. Vitamine B12 is dus een ideaal supplement om in gemicelliseerde vorm in te nemen.


   Klinkt dit allemaal te mooi om waar te zijn?

   In principe is iedere producent van vitamines en voedingssupplementen op zoek naar een product dat zo goed mogelijk wordt opgenomen door ons lichaam. Hiervoor worden allerlei technieken en stofjes uit de kast gehaald. Helaas verhoogt dit de bio-availability niet of slechts in kleine mate. Dit is te verwaarlozen.

   Toch wordt vaak een hoge lichaamsopname geclaimd, maar worden verwachtingen niet waargemaakt. Je betaalt teveel geld voor een niet (volledig) werkend supplement.

   Precies om deze reden zijn wij zo trots op de MyCell Enhanced Technology®. Op 100% natuurlijke wijze wordt de lichaamsopname door de revolutionaire techniek van gemiddeld 7 à 8% bij conventionele supplementen vergroot tot wel 99% in gemicelliseerde vorm. Verwachtingen worden dus wél waargemaakt. Onze supplementen werken 5 tot 20x sneller en beter dan je gewend bent.

   Naast bekroning met een Cphi-award onderstreept de grote hoeveelheid positieve feedback die wij van onze gebruikers ontvangen de unieke werking van onze gemicelliseerde supplementen.

   Wil je een wetenschappelijk onderzoek naar de werking van onze micellen-technologie in supplementen lezen? Bekijk dan onderstaande PDF.

   Iets voor jou?

   C-O-C mix

   €24,90

   C-D-E mix

   €24,90

   Vitamine C

   €23,90

   Vitamine D

   €24,90

   Vitamine B12

   €24,90

   Kurkuma

   €23,90

   Gember

   €24,90

   Omega 3-6-9

   €24,90

   Propolis

   €24,50 €24,90
   Je bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief
   Dit e-mailadres is geregistreerd