Kurkuma + zwarte peper = hoogste opneembaarheid? Helemaal niet!

Kurkuma wordt van oudsher gebruikt als specerij en komt voor in tropische en subtropische landen. Kurkuma is bekend onder vele namen, zoals o.a. Geelwortel, Koenjit, Turmeric of Koenier. Kurkuma is familie van de gemberwortel en is diep geel / oranje gekleurd en wordt daarom ook wel 'De Gouden Specerij' genoemd. De werkzame stof in Kurkuma is Curcumine. Dit is één van de meest krachtige stoffen die de natuur te bieden heeft. Het is een plantaardige stof die de gewrichten soepel helpt te houden. Daarnaast is curcumine ook een antioxidant. Antioxidanten ondersteunen het immuunsysteem tegen bijvoorbeeld ontstekingen.

Zorg voor voldoende inname van Kurkuma voor:

 • Gewrichten
 • De lever
 • Spijsvertering
 • Hart en bloedvaten
 • Cholesterolgehalte
 • Immuunsysteem
 • Ontstekingen

Kurkuma wordt van nature erg moeilijk opgenomen door het menselijk lichaam

Kurkuma wordt erg lastig opgenomen door ons lichaam uit voedsel. Dit komt doordat een groot deel van de werkzame stof al wordt afgebroken en/of onwerkzaam gemaakt wordt in de maag en darm. Je lichaam heeft dus niet de tijd en capaciteit om de werkzame stof - voordat deze wordt afgebroken en afgevoerd - op de juiste plek in het lichaam te krijgen. Hoeveel kurkuma je ook binnenkrijgt via voedsel; er wordt maar een zeer kleine hoeveelheid werkzame stof daadwerkelijk door je lichaam opgenomen. Dit geldt ook voor kurkuma in voedingssupplementen.

Om deze reden worden kurkuma-supplementen vaak hoog gedoseerd en geconcentreerd. Het gaat echter niet om de hoeveelheid Kurkuma die aanwezig is in een supplement, maar de hoeveelheid werkzame stof (kurkuma) die door je lichaam uit een supplement kan worden opgenomen! Zo kan een lager geconcentreerd kurkuma-supplement met een hoge lichaamsopname vele malen effectiever zijn dan een hoog-geconcentreerd kurkuma-supplement van mindere kwaliteit.

De toevoeging van zwarte peper zorgt voor de hoogst mogelijke lichaamsopname van Kurkuma? Nee hoor!

Vaak worden aan supplementen diverse additieven toegevoegd (zoals zwarte peper, kokos, vetstoffen etc.) om de lichaamsopname te verhogen. Bij Kurkuma is bijvoorbeeld ontdekt dat de lichaamsopname wordt verhoogd door de toevoeging van zwarte peper.

Sinds deze ontdekking duiken er overal merken en producten op die claimen de hoogste lichaamsopname op de markt te hebben door deze combinatie van kurkuma en zwarte peper. Helaas is dit niet het geval! Door het combineren van kurkuma en zwarte peper wordt de gemiddelde opneembaarheid van 7 à 8% slechts met enkele procenten verhoogd. Dit is echter niet de hoogst mogelijke lichaamsopname voor kurkuma. De hoge verwachtingen worden niet waargemaakt.

Buiten het feit dat de opneembaarheid van kurkuma door toevoeging van zwarte peper slechts met enkele procenten wordt verhoogd (dit is te verwaarlozen), vermindert de toevoeging van zwarte peper de filterende werking van de lever.

Hierdoor kunnen andere eventuele schadelijke stoffen in het bloed blijven en kunnen er bijwerkingen optreden bij gebruik van bepaalde medicijnen.

Het mengen van kurkuma met zwarte peper is dus niet aan te raden en kan zelfs gevaarlijk zijn! 


  Gemicelliseerde Kurkuma zorgt voor een ongekend hoge lichaamsopname van wel 99%!

  De beste manier om de hoogste lichaamsopname van kurkuma te behalen, is door de werkzame stof (Curcuma Longa) te micelliseren. Dit houdt in dat de werkzame stof wordt verpakt in zogenaamde micellen. Je lichaam maakt van nature al micellen aan voor de vertering en opname van moeilijk opneembare stoffen.

  Dit zijn zogenaamde ‘pakketjes’ die de werkzame stoffen vervoeren en beschermen tegen o.a. maagzuur. De micellen zorgen ervoor dat je lichaam de tijd heeft om de werkzame stoffen op te nemen en te verwerken. Ze zorgen ervoor dat de juiste hoeveelheid werkzame stof ongehinderd op de juiste plekken in het lichaam terechtkomt.

  Deze reeds bewezen techniek wordt al jaren succesvol toegepast in de farmaceutische industrie bij vitaminen en geneesmiddelen die van nature ook moeilijk door het lichaam worden opgenomen.

  Vergeet die zwarte peper! Kies voor een kurkuma-supplement dat tot 20x beter werkt dan je gewend bent 

  Gebaseerd op deze wetenschap heeft Uni Swiss Pharma in hun laboratorium in Zwitserland de gepatenteerde MyCell Enhanced Technology® ontwikkeld. Door deze technologie wordt de lichaamsopname van kurkuma verhoogd tot wel 99%. Uniek in werking en uniek op de markt! In 2018 is de MyCell Enhanced Technology® in Madrid voor deze ongekend hoge lichaamsopname bekroond met de CPhi-award. Velen beschouwen deze prijs als de ‘Oscar’ van de farmaceutische industrie.

  Kies een natuurlijk gemicelliseerd Kurkuma-supplement met maximale lichaams-opname!

  Ben je op zoek naar een kurkuma-supplement met écht de hoogste lichaamsopname? Kies dan voor onze gemicelliseerde Kurkuma. Zonder onnodige, schadelijke of onnatuurlijke additieven.

  De kurkuma is volledig water-oplosbaar en handig in gebruik. Gewoon even druppelen in je favoriete drankje. Bovendien bespaar je op de kosten met een lichaamsopname tot wel 99%. Het gaat immers om de hoeveelheid kurkuma die door je lichaam wordt opgenomen.

  Onze Kurkuma werkt tot 20x sneller en beter dan je gewend bent!

  Iets voor jou?

  C-O-C mix

  €24,90

  C-D-E mix

  €24,90

  Vitamine C

  €23,90

  Vitamine D

  €24,90

  Vitamine B12

  €24,90

  Kurkuma

  €23,90

  Gember

  €24,90

  Omega 3-6-9

  €24,90

  Propolis

  €24,50 €24,90
  Je bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief
  Dit e-mailadres is geregistreerd